Γιατί ο σολομός σήμερα περιέχει πολύ λιγότερα ωμέγα-3
Έχει παρατηρηθεί ότι η περιεκτικότητα του σολομού σε ωμέγα-3 έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% μεταξύ 2006 και 2015. Η βασική αιτία αυτής της μείωσης είναι η αλλαγή στη διατροφή του σολομού εκτροφής. Οι καθηγητές Richard Newton και Dave Little από το Πανεπιστήμιο του Stirling εξηγούν πως η μετάβαση από ιχθυέλαια σε φυτικά έλαια στη διατροφή του ψαριού είναι ο κύριος λόγος. Τα ιχθυέλαια, που προέρχονται από μικρά ψάρια όπως οι αντζούγιες, είναι πλούσια σε ωμέγα-3, αλλά οι παγκόσμιες αποθέσεις τους μειώθηκαν από τη δεκαετία του '90. Η μείωση της προσφοράς και η αύξηση της τιμής τους οδήγησε τους παραγωγούς να χρησιμοποιούν φυτικά έλαια, τα οποία όμως δεν περιέχουν τα απαραίτητα ωμέγα-3. Μια υποσχόμενη λύση είναι η αξιοποίηση των παραπροϊόντων από την επεξεργασία ψαριών που συνήθως πετιούνται αλλά περιέχουν σημαντικές ποσότητες ωμέγα-3. Σήμερα, περίπου το 50% του παγκόσμιου ιχθυελαίου παράγεται από τέτοια παραπροϊόντα, όμως η συλλογή και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(19)
- Άμυνα(74)
- Αστυνομικά(91)
- Εκπαίδευση(152)
- Εργασία(86)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(371)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(431)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.