πριν από  11 ώρες 33 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Έχει παρατηρηθεί ότι η περιεκτικότητα του σολομού σε ωμέγα-3 έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% μεταξύ 2006 και 2015. Η βασική αιτία αυτής της μείωσης είναι η αλλαγή στη διατροφή του σολομού εκτροφής. Οι καθηγητές Richard Newton και Dave Little από το Πανεπιστήμιο του Stirling εξηγούν πως η μετάβαση από ιχθυέλαια σε φυτικά έλαια στη διατροφή του ψαριού είναι ο κύριος λόγος. Τα ιχθυέλαια, που προέρχονται από μικρά ψάρια όπως οι αντζούγιες, είναι πλούσια σε ωμέγα-3, αλλά οι παγκόσμιες αποθέσεις τους μειώθηκαν από τη δεκαετία του '90. Η μείωση της προσφοράς και η αύξηση της τιμής τους οδήγησε τους παραγωγούς να χρησιμοποιούν φυτικά έλαια, τα οποία όμως δεν περιέχουν τα απαραίτητα ωμέγα-3. Μια υποσχόμενη λύση είναι η αξιοποίηση των παραπροϊόντων από την επεξεργασία ψαριών που συνήθως πετιούνται αλλά περιέχουν σημαντικές ποσότητες ωμέγα-3. Σήμερα, περίπου το 50% του παγκόσμιου ιχθυελαίου παράγεται από τέτοια παραπροϊόντα, όμως η συλλογή και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation