Γιατί τα συσκευασμένα πλυμένα λαχανικά κρύβουν κινδύνους για την υγεία
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να είναι από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ. Η σκοτεινή πλευρά της ευκολίας Όπως εξηγεί ο καθηγητής πολιτικής τροφίμων Darin Detwiler, οι σαλάτες σε σακουλάκι έχουν συσχετιστεί επανειλημμένα με κρούσματα τροφικών δηλητηριάσεων, ακόμη και με σοβαρές επιπλοκές όπως νεφρική ανεπάρκεια ή θάνατο. Η μαζική επεξεργασία και πλύσιμο των φύλλων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τη διασπορά παθογόνων όπως E. coli, σαλμονέλα και λιστέρια. Μάλιστα, οι επιδημίες δεν είναι σπάνιες. Σύμφωνα με στοιχεία του 2024, τα φυλλώδη λαχανικά ευθύνονται για σχεδόν 1 στα 10 περιστατικά τροφιμογενών λοιμώξεων στις ΗΠΑ, δηλαδή πάνω από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα ετησίως. Από το χωράφι μέχρι το ράφι: πώς μολύνονται Στο χωράφι: Μολυσμένο νερό άρδευσης, ζώα, χώμα και αέρας μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια. Οι καλλιέργειες που βρίσκονται δίπλα σε κτηνοτροφικές μονάδες έχουν αυξημένο κίνδυνο. Κατά τη συγκομιδή: Ο εξοπλισμός και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(29)
- Άμυνα(35)
- Αστυνομικά(22)
- Εκπαίδευση(307)
- Εργασία(81)
- Θρησκεία(28)
- Κοινωνία(580)
- Νομικά(42)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(623)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.