πριν από  2 ημέρες 12 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα δεδομένα δείχνουν ότι η διατροφή που περιλαμβάνει υψηλό ποσοστό τέτοιων προϊόντων επηρεάζει άμεσα τη μακροχρόνια υγεία και τη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μόλις 10% περισσότερων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων όπως το συσκευασμένο ψωμί, τα έτοιμα γεύματα και τα γλυκά αρτοσκευάσματα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου πριν από την ηλικία των 75 ετών κατά περίπου 3%, σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αγγλία. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Preventive Medicine, υπογραμμίζουν ότι τα UPF ευθύνονται για σημαντικό αριθμό πρόωρων θανάτων σε αρκετές χώρες. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι προκαλούν περίπου 124.107 θανάτους ετησίως, ενώ στην Αγγλία ο αριθμός αγγίζει τους 17.781. Πώς επιβαρύνουν την υγεία τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα Ο επικεφαλής της μελέτης, Eduardo Augusto Fernandes Nilson από το Ίδρυμα Oswaldo Cruz στη Βραζιλία, τόνισε ότι τα πρόσθετα που περιέχονται στα UPF...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation