Γιατί τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου;
Τα δεδομένα δείχνουν ότι η διατροφή που περιλαμβάνει υψηλό ποσοστό τέτοιων προϊόντων επηρεάζει άμεσα τη μακροχρόνια υγεία και τη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μόλις 10% περισσότερων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων όπως το συσκευασμένο ψωμί, τα έτοιμα γεύματα και τα γλυκά αρτοσκευάσματα αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου πριν από την ηλικία των 75 ετών κατά περίπου 3%, σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αγγλία. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Preventive Medicine, υπογραμμίζουν ότι τα UPF ευθύνονται για σημαντικό αριθμό πρόωρων θανάτων σε αρκετές χώρες. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι προκαλούν περίπου 124.107 θανάτους ετησίως, ενώ στην Αγγλία ο αριθμός αγγίζει τους 17.781. Πώς επιβαρύνουν την υγεία τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα Ο επικεφαλής της μελέτης, Eduardo Augusto Fernandes Nilson από το Ίδρυμα Oswaldo Cruz στη Βραζιλία, τόνισε ότι τα πρόσθετα που περιέχονται στα UPF...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(24)
- Άμυνα(71)
- Αστυνομικά(104)
- Εκπαίδευση(154)
- Εργασία(94)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(507)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(523)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.