Γιατί το νερό δεν βράζει πιο γρήγορα αν βάλεις το καπάκι;
Αν βράζεις νερό και σκεπάσεις την κατσαρόλα, θα φτάσει πιο γρήγορα στο σημείο βρασμού; Η φυσική είναι παρούσα σε κάθε γουλιά, σε κάθε σταγόνα, σε κάθε ανάσα. Δεν χρειάζεται εργαστήριο - αρκεί μια κουζίνα, ένα παράθυρο και μια βροχή. Αν μάθουμε να "διαβάζουμε" τα φαινόμενα γύρω μας, η καθημερινότητα γίνεται ένα απέραντο πεδίο ερωτήσεων και αποκαλύψεων. Όταν μαγειρεύουμε και βιαζόμαστε, η πρώτη μας κίνηση είναι να σκεπάσουμε την κατσαρόλα. Αλλά αυτό είναι απλώς συνήθεια ή υπάρχει φυσική εξήγηση πίσω από αυτή τη καθημερινή πράξη;Το πρόβλημα Αν βράζεις νερό και σκεπάσεις την κατσαρόλα, θα φτάσει πιο γρήγορα στο σημείο βρασμού;Η απάντηση Ναι - και είναι απόλυτα επιστημονικό. Όταν η κατσαρόλα είναι ανοιχτή, θερμότητα χάνεται μέσω εξάτμισης και ροής αέρα. Το καπάκι παγιδεύει τη θερμότητα, μειώνει τις απώλειες και δημιουργεί εσωτερική πίεση. Αυτό επιταχύνει τη θερμική συσσώρευση στο νερό. Άρα: Το καπάκι λειτουργεί σαν ενεργειακός ενισχυτής.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(74)
- Αστυνομικά(131)
- Εκπαίδευση(211)
- Εργασία(97)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(501)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(596)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.