πριν από  3 ώρες 35 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αν βράζεις νερό και σκεπάσεις την κατσαρόλα, θα φτάσει πιο γρήγορα στο σημείο βρασμού; Η φυσική είναι παρούσα σε κάθε γουλιά, σε κάθε σταγόνα, σε κάθε ανάσα. Δεν χρειάζεται εργαστήριο - αρκεί μια κουζίνα, ένα παράθυρο και μια βροχή. Αν μάθουμε να "διαβάζουμε" τα φαινόμενα γύρω μας, η καθημερινότητα γίνεται ένα απέραντο πεδίο ερωτήσεων και αποκαλύψεων. Όταν μαγειρεύουμε και βιαζόμαστε, η πρώτη μας κίνηση είναι να σκεπάσουμε την κατσαρόλα. Αλλά αυτό είναι απλώς συνήθεια ή υπάρχει φυσική εξήγηση πίσω από αυτή τη καθημερινή πράξη;Το πρόβλημα Αν βράζεις νερό και σκεπάσεις την κατσαρόλα, θα φτάσει πιο γρήγορα στο σημείο βρασμού;Η απάντηση Ναι - και είναι απόλυτα επιστημονικό. Όταν η κατσαρόλα είναι ανοιχτή, θερμότητα χάνεται μέσω εξάτμισης και ροής αέρα. Το καπάκι παγιδεύει τη θερμότητα, μειώνει τις απώλειες και δημιουργεί εσωτερική πίεση. Αυτό επιταχύνει τη θερμική συσσώρευση στο νερό. Άρα: Το καπάκι λειτουργεί σαν ενεργειακός ενισχυτής.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation