πριν από  5 ώρες 47 λεπτά

Eretikos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


FacebookTwitterViberMessengerWhatsAppEmail: Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail Ακούστε το άρθρο Το ούζο αποτελεί κάτι σαν το εθνικό ποτό της χώρας μας. Όσο και αν τα τελευταία χρόνια χάνει έδαφος συγκριτικά με το τσίπουρο, αποτελεί ένα προϊόν που... μυρίζει Ελλάδα και πάντα έχει θέση σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με το τσίπουρο, παρότι σε αντίθεση με αυτό είναι συνήθως μόνο σε μικρό ποσοστό προϊόν απόσταξης σταφυλιών. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία το ούζο προέκυψε από την ανάγκη των βιοτεχνών ποτοποιών να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση σε τσίπουρο στην περίοδο του μεσοπολέμου που και η παραγωγή σταφυλιών είχε μειωθεί (πχ πόλεμοι, φυλλοξήρα). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το πώς προέκυψε το όνομα "ούζο". Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να έχει σχέση με τα συστατικά του, όπως για παράδειγμα το τσίπουρο ή η ρακή. Και η αλήθεια είναι πως η ονομασία του είναι εντελώς τυχαία! Την απάντηση...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation