πριν από  20 ώρες 29 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή - ιδίως από διαφορετικές πηγές - σχετίζεται με μείωση του κινδύνου σοβαρών νόσων και θνησιμότητας, δείχνει νέα έρευνα Μια διεθνής επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Queen's στο Μπέλφαστ, το Πανεπιστήμιο Edith Cowan στην Αυστραλία και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, μελέτησε τη διατροφή και την υγεία περισσότερων από 120.000 ατόμων ηλικίας 40-70 ετών για πάνω από μία δεκαετία. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Nature Food, φανερώνουν ότι η κατανάλωση διαφορετικών ειδών φλαβονοειδών - φυσικών ενώσεων που εντοπίζονται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης - σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και χρόνιων ασθενειών.Τα βασικά ευρήματα της μελέτης Καθημερινή πρόσληψη περίπου 500 mg φλαβονοειδών (π.χ. από δύο φλιτζάνια τσάι) συνδέθηκε με: Μείωση κατά 16% του κινδύνου θνησιμότητας από όλα τα αίτια Περίπου 10% μείωση του κινδύνου καρδιοπαθειών, διαβήτη τύπου 2 και αναπνευστικών παθήσεων...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation