Η σημασία της διατροφής στην καθυστέρηση του γκριζαρίσματος των μαλλιών
Σύμφωνα με ειδικούς, ορισμένες καθημερινές μας συνήθειες, μεταξύ αυτών και η διατροφή, μπορούν να επηρεάσουν τον ρυθμό με τον οποίο χάνεται το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ο Δρ. Ross Kopelman, ειδικός στη μεταμόσχευση μαλλιών, εξηγεί πως το φαινόμενο του αποχρωματισμού της τρίχας σχετίζεται κυρίως με τη σταδιακή μείωση της μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που καθορίζει το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Για τους Καυκάσιους, η διαδικασία αυτή ξεκινά γύρω στα μέσα της δεκαετίας των 30 και ολοκληρώνεται έως τα 50. Αντίστοιχα, στους Ασιάτες το γκριζάρισμα κάνει την εμφάνισή του λίγο αργότερα, προς τα τέλη των 30. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ηλικία που επηρεάζει τη μεταβολή στο χρώμα των μαλλιών. Η διατροφή διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα όσον αφορά την επάρκεια σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Ένα από αυτά είναι ο χαλκός, ένα ιχνοστοιχείο που συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή μελανίνης. Σύμφωνα με τον Δρ. Kopelman, η ανεπάρκεια χαλκού...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(24)
- Άμυνα(12)
- Αστυνομικά(25)
- Εκπαίδευση(211)
- Εργασία(25)
- Θρησκεία(13)
- Κοινωνία(607)
- Νομικά(14)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(362)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.