πριν από  3 ημέρες 22 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Σύμφωνα με ειδικούς, ορισμένες καθημερινές μας συνήθειες, μεταξύ αυτών και η διατροφή, μπορούν να επηρεάσουν τον ρυθμό με τον οποίο χάνεται το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ο Δρ. Ross Kopelman, ειδικός στη μεταμόσχευση μαλλιών, εξηγεί πως το φαινόμενο του αποχρωματισμού της τρίχας σχετίζεται κυρίως με τη σταδιακή μείωση της μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που καθορίζει το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Για τους Καυκάσιους, η διαδικασία αυτή ξεκινά γύρω στα μέσα της δεκαετίας των 30 και ολοκληρώνεται έως τα 50. Αντίστοιχα, στους Ασιάτες το γκριζάρισμα κάνει την εμφάνισή του λίγο αργότερα, προς τα τέλη των 30. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ηλικία που επηρεάζει τη μεταβολή στο χρώμα των μαλλιών. Η διατροφή διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα όσον αφορά την επάρκεια σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Ένα από αυτά είναι ο χαλκός, ένα ιχνοστοιχείο που συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή μελανίνης. Σύμφωνα με τον Δρ. Kopelman, η ανεπάρκεια χαλκού...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation