Η σχέση των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και του καρκίνου του παχέου εντέρου στους νέους
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε άτομα κάτω των 50 ετών, γεγονός που έχει κινητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα να αναζητήσει τι έχει αλλάξει στον τρόπο ζωής και στη διατροφή μας. Τι έδειξε η νέα έρευνα Η πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η συστηματική κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη καρκινικών αδενωμάτων στο παχύ έντερο σε νεαρή ηλικία. Τα αδενώματα είναι αναπτύξεις ή πολύποδες στο παχύ έντερο και στο ορθό, οι οποίοι, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο αν δεν εντοπιστούν και αφαιρεθούν. Η πρόσληψη υπερεπεξεργασμένων τροφίμων προερχόταν κυρίως από: συσκευασμένα ψωμιά και προϊόντα πρωινού έτοιμες σάλτσες, επαλείμματα, καρυκεύματα ροφήματα με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά Η μελέτη παρακολούθησε πάνω από 29.100 νοσηλεύτριες για περίπου 13 χρόνια, και τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο JAMA Oncology. Οι γυναίκες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(41)
- Άμυνα(34)
- Αστυνομικά(20)
- Εκπαίδευση(297)
- Εργασία(66)
- Θρησκεία(14)
- Κοινωνία(562)
- Νομικά(19)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(558)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.