Η βακτηριακή τοξίνη που μπορεί να συνδέεται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να ρίξει φως στο φαινόμενο της ανησυχητικής αύξησης των περιστατικών καρκίνου του παχέος εντέρου σε άτομα κάτω των 50 ετών. Ο ρόλος της κολιβακτίνης Η τοξίνη που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας ονομάζεται κολιβακτίνη και παράγεται από ορισμένα στελέχη του βακτηρίου Escherichia coli, τα οποία φυσιολογικά ζουν στο παχύ έντερο. Οι επιστήμονες εντόπισαν πως η έκθεση στην κολιβακτίνη μπορεί να αφήσει ένα "αποτύπωμα" στο DNA των κυττάρων, προκαλώντας μεταλλάξεις που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πρώιμης διάγνωσης, δηλαδή πριν από τα 50 έτη. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, βασίστηκε στην ανάλυση σχεδόν 1.000 δειγμάτων γονιδιώματος από ασθενείς σε 11 διαφορετικές χώρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα μοτίβα μεταλλάξεων που σχετίζονται με την κολιβακτίνη ήταν σημαντικά πιο συχνά στους ασθενείς κάτω των 40 ετών σε σύγκριση με εκείνους άνω...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(46)
- Αστυνομικά(83)
- Εκπαίδευση(150)
- Εργασία(83)
- Θρησκεία(1)
- Κοινωνία(356)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(488)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.