Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη
Ανησυχητικά ευρήματα για φυτοφάρμακα σε βασικά τρόφιμα: Τι αποκαλύπτει η νέα έκθεση της EFSA Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια αξιολόγησή της για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε τρόφιμα που καταναλώνονται ευρέως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2025, βασίστηκε σε 13.246 τυχαία δείγματα τροφίμων από χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.Χαμηλός ο γενικός κίνδυνος - Αλλά όχι χωρίς εξαιρέσεις Αν και τα ευρήματα δείχνουν ότι ο συνολικός διατροφικός κίνδυνος παραμένει περιορισμένος, παρατηρήθηκαν ανησυχητικές αυξήσεις στην παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων, ιδίως σε αποξηραμένα φασόλια και καστανό ρύζι.Ανησυχητική αύξηση στις υπερβάσεις ορίων Η EFSA εντόπισε ότι το ποσοστό υπέρβασης των ανώτατων επιτρεπόμενων συγκεντρώσεων (ΑΟΚ) στα ξηρά φασόλια αυξήθηκε σημαντικά, φτάνοντας το 6,9% - υπερδιπλάσιο από τα ποσοστά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(72)
- Αστυνομικά(94)
- Εκπαίδευση(174)
- Εργασία(102)
- Θρησκεία(1)
- Κοινωνία(550)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(600)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.