πριν από  3 ημέρες 0 ώρα

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το τυρί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής πολλών ανθρώπων. Το βρίσκουμε παντού: σε σάντουιτς, σαλάτες, μακαρονάδες και πίτσες. Όμως, πόσο καλό είναι τελικά να το καταναλώνουμε κάθε μέρα; Πώς παρασκευάζεται το τυρί Το τυρί φτιάχνεται από πηγμένο γάλα, κυρίως αγελαδινό, αλλά και από κατσικίσιο, πρόβειο ή βουβαλίσιο. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, το γάλα πήζει με τη βοήθεια πυτιάς και ειδικών καλλιεργειών βακτηρίων. Έπειτα, διαχωρίζεται ο ορός γάλακτος και το υπόλοιπο πήγμα σχηματίζει το τυρί. Αυτό τοποθετείται σε καλούπια, αλατίζεται και ωριμάζει, με την ωρίμανση να διαρκεί από λίγες ημέρες έως και χρόνια. Η συνταγή είναι απλή, αλλά ρυθμίζεται αυστηρά: επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένα υλικά όπως η πυτιά, τα βακτήρια, τα βότανα και το αλάτι. Πολλά τυριά δεν είναι κατάλληλα για χορτοφάγους, επειδή χρησιμοποιείται ζωικής προέλευσης πυτιά. Τι περιέχει διατροφικά το τυρί; Η διατροφική του αξία διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία. Κάποια...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation