Κέικ πορτοκάλι: Απλό, γρήγορο και χωρίς μίξερ
Ένα λαχταριστό και εύκολο κέικ πορτοκαλιού, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Υλικά: 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 πρέζες αλάτι 200 γρ. μαλακό βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη ψιλή 4 αυγά Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ½ κ.γ. μαγειρική σόδα 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού 140 γρ. ξυνόγαλο ή γιαούρτι 50 γρ. καλαμποκέλαιο Λίγο βούτυρο και αλεύρι Εκτέλεση: Τρίψτε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και μετρήστε 100 γρ. από τον χυμό τους. Βουτυρώστε μια φόρμα με τρύπα στη μέση (διάμετρος 25 εκ., ύψος 7 εκ.) και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι. Τινάξτε το περιττό. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά, βούτυρο, αυγά και ξινόγαλο/γιαούρτι, είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C και τοποθετήστε τη σχάρα στο κάτω μέρος. Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε αυγό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(39)
- Άμυνα(31)
- Αστυνομικά(28)
- Εκπαίδευση(242)
- Εργασία(89)
- Θρησκεία(17)
- Κοινωνία(541)
- Νομικά(15)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(828)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.