Κέτσαπ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της;
Αν και προέρχεται από ντομάτες, που είναι γνωστές για τα θρεπτικά τους οφέλη, η σύγχρονη μορφή της περιλαμβάνει αρκετή ζάχαρη και συχνά συγκαταλέγεται στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την επίδρασή της στην υγεία. Από πού ξεκίνησε η κέτσαπ; Η ιστορία της κέτσαπ έχει βαθιές ρίζες, που φτάνουν έως και τον 18ο αιώνα. Πρώτη της μορφή ήταν μία κινεζική σάλτσα ψαριού, γνωστή στους Βρετανούς ναυτικούς, οι οποίοι την έφεραν στην Ευρώπη και προσπάθησαν να την αναπαραγάγουν. Οι πρώτες δυτικές παραλλαγές δεν περιείχαν καθόλου ντομάτες, αλλά βασίζονταν σε υλικά όπως μανιτάρια, στρείδια και καρύδια. Μόλις το 1812 δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η πρώτη γνωστή συνταγή κέτσαπ από ντομάτα. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Henry Heinz παρουσίασε μια πιο ισορροπημένη εκδοχή, με ξύδι, ζάχαρη και ένα μείγμα μπαχαρικών που εξισορροπούσε τις πέντε βασικές γεύσεις γλυκιά, ξινή, αλμυρή, πικρή και umami δημιουργώντας έτσι το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(46)
- Αστυνομικά(83)
- Εκπαίδευση(150)
- Εργασία(83)
- Θρησκεία(1)
- Κοινωνία(356)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(488)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.