πριν από  3 ώρες 46 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ετοιμάστε το σπιτικό αυτό γλύκισμα και ταξιδέψτε στις γεύσεις του Αιγαίου Η μελόπιτα Μυκόνου κανονικά γεμίζεται με τυροβολιά αλλά μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο, μυζήθρα. Τη συνταγή για μελόπιτα που δημοσιεύει ο γαστρονόμος της Καθημερινής την έδωσε η Μυκονιάτισσα Μαρία Χανιώτη, η οποία συνηθίζει να κεντάει τη ζύμη και να στολίζει την επιφάνειά της με διάφορα όμορφα σχέδια. 40' προετοιμασία 1 ώρα ψήσιμο 30' αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 10'Για τη ζύμη 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις νερό, όσο πάρει (περίπου 400 ml) ξύσμα από 1 πορτοκάλι χυμός από 1/2 πορτοκάλι 1 αυγό 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρηΓια τη γέμιση 1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου* (εναλλακτικά, βάζουμε ανθότυρο, μυζήθρα ή πέτρωμα, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζ. τσαγιού μέλι + 1 φλιτζ. τσαγιού επιπλέον για το "σιρόπιασμα" 4 αυγά 1 κάψουλα βανιλίνη 1 κ.γ. κανέλα ξύσμα από 2 πορτοκάλιαΔιαδικασίαΖυμώνουμε τα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation