Μελόπιτα Μυκόνου: Το γλυκό της Αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης
Ετοιμάστε το σπιτικό αυτό γλύκισμα και ταξιδέψτε στις γεύσεις του Αιγαίου Η μελόπιτα Μυκόνου κανονικά γεμίζεται με τυροβολιά αλλά μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο, μυζήθρα. Τη συνταγή για μελόπιτα που δημοσιεύει ο γαστρονόμος της Καθημερινής την έδωσε η Μυκονιάτισσα Μαρία Χανιώτη, η οποία συνηθίζει να κεντάει τη ζύμη και να στολίζει την επιφάνειά της με διάφορα όμορφα σχέδια. 40' προετοιμασία 1 ώρα ψήσιμο 30' αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 10'Για τη ζύμη 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις νερό, όσο πάρει (περίπου 400 ml) ξύσμα από 1 πορτοκάλι χυμός από 1/2 πορτοκάλι 1 αυγό 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρηΓια τη γέμιση 1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου* (εναλλακτικά, βάζουμε ανθότυρο, μυζήθρα ή πέτρωμα, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζ. τσαγιού μέλι + 1 φλιτζ. τσαγιού επιπλέον για το "σιρόπιασμα" 4 αυγά 1 κάψουλα βανιλίνη 1 κ.γ. κανέλα ξύσμα από 2 πορτοκάλιαΔιαδικασίαΖυμώνουμε τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(63)
- Αστυνομικά(110)
- Εκπαίδευση(176)
- Εργασία(99)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(466)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(538)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.