πριν από  19 ώρες 38 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η τροφική δηλητηρίαση είναι ένα συχνό και δυσάρεστο πρόβλημα υγείας που προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων που έχουν επιμολυνθεί από μικροοργανισμούς ή τις τοξίνες τους. Ποιες είναι οι βασικές αιτίες; Η τροφική δηλητηρίαση οφείλεται κυρίως σε: Βακτήρια όπως Salmonella, E. coli, Listeria, Campylobacter, που βρίσκονται συχνά σε ωμό ή κακομαγειρεμένο κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά. Ιούς όπως ο Νοροϊός και η Ηπατίτιδα Α, που μεταδίδονται μέσω νερού ή τροφίμων μολυσμένων από ανθρώπινα λύματα. Τοξίνες που παράγονται από βακτήρια όπως ο Σταφυλόκοκκος και το Clostridium botulinum, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Μύκητες, κυρίως μέσω μολυσμένων αποθηκευμένων τροφών, που παράγουν τοξίνες όπως η αφλατοξίνη, ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία. Παράγοντες όπως η κακή συντήρηση των τροφών, η έλλειψη υγιεινής στην κουζίνα ή η κατανάλωση τροφών που έχουν μείνει αρκετές ώρες εκτός...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation