Μουσάχαν: Η Παλαιστινιακή συνταγή που παντρεύει τη γεύση με την παράδοση
Το Μουσάχαν είναι ένα παραδοσιακό παλαιστινιακό φαγητό που εδώ και αιώνες τιμά τις ρίζες και τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής. Yλικά: 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό) ή 4 μεγάλα μπούτια 1 κιλό ξερά κρεμμύδια ½ φλ. ελαιόλαδο ½ φλ. σουμάκ ½ φλ. κουκουνάρι ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (τύπου μπαχάρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο) 10 κόκκοι κάρδαμο (κακουλές) 3 φύλλα δάφνης 1 ξυλάκι κανέλας 2 κ.γ. αλάτι Λίγο μαύρο πιπέρι 4 μέτριες αραβικές πίτες Εκτέλεση: Αν υπάρχουν υπολείμματα πούπουλων, τα καψαλίζετε. Κόβετε το κοτόπουλο σε 4 κομμάτια, το πλένετε καλά και το βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τη δάφνη, τον κάρδαμο, την κανέλα, πιπέρι και ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα. Μόλις πάρει βράση, αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Σοτάρετε τα κουκουνάρια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(83)
- Αστυνομικά(109)
- Εκπαίδευση(167)
- Εργασία(95)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(485)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(514)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.