πριν από  5 ώρες 39 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Στην εποχή της αφθονίας των επεξεργασμένων τροφών, προϊόντα όπως τα αναψυκτικά, τα έτοιμα σνακ, τα γλυκά και τα ενεργειακά ποτά βρίσκονται εύκολα παντού και καταναλώνονται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, μια νέα έρευνα φέρνει στο φως μια ακόμα πιο ανησυχητική διάσταση: τον ρόλο ενός συστατικού τους στην ανάπτυξη καρκίνου. Η φρουκτόζη και ο ύποπτος ρόλος της Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, εξετάζει πώς η φρουκτόζη που περιέχεται στο σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS) μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη όγκων. Τα πειράματα σε ζώα που έπασχαν από διάφορους τύπους καρκίνου, όπως μελάνωμα, καρκίνος του μαστού και του τραχήλου της μήτρας έδειξαν ότι η προσθήκη φρουκτόζης στη διατροφή οδήγησε σε ταχύτερη ανάπτυξη των όγκων. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι όγκοι δεν τρέφονταν απευθείας από τη φρουκτόζη, όπως ίσως περίμεναν οι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation