Νέα μελέτη συνδέει τη φρουκτόζη με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων
Στην εποχή της αφθονίας των επεξεργασμένων τροφών, προϊόντα όπως τα αναψυκτικά, τα έτοιμα σνακ, τα γλυκά και τα ενεργειακά ποτά βρίσκονται εύκολα παντού και καταναλώνονται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, μια νέα έρευνα φέρνει στο φως μια ακόμα πιο ανησυχητική διάσταση: τον ρόλο ενός συστατικού τους στην ανάπτυξη καρκίνου. Η φρουκτόζη και ο ύποπτος ρόλος της Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, εξετάζει πώς η φρουκτόζη που περιέχεται στο σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS) μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη όγκων. Τα πειράματα σε ζώα που έπασχαν από διάφορους τύπους καρκίνου, όπως μελάνωμα, καρκίνος του μαστού και του τραχήλου της μήτρας έδειξαν ότι η προσθήκη φρουκτόζης στη διατροφή οδήγησε σε ταχύτερη ανάπτυξη των όγκων. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι όγκοι δεν τρέφονταν απευθείας από τη φρουκτόζη, όπως ίσως περίμεναν οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(68)
- Αστυνομικά(98)
- Εκπαίδευση(150)
- Εργασία(110)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(512)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(481)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.