Νόστιμη κις λορέν με πράσα και γαλοπούλα
Από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της Γαλλίας έως τα μοντέρνα brunch spots, η κις λορέν αποτελεί πλέον μια γευστική σταθερά με άπειρους τρόπους παρασκευής. Υλικά: 3 πράσα, κομμένα σε λωρίδες 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο 3 φύλλα κρούστας 2 μεγάλα αυγά 250 ml γάλα με 1,5% λιπαρά 70 γρ. τριμμένο τσένταρ με χαμηλά λιπαρά Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρονται τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προστίθεται το μπέικον γαλοπούλας, ο κουρκουμάς, το μοσχοκάρυδο και η μισή ποσότητα από το θυμάρι. Το μείγμα ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180°C. Ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 25 εκ. αλείφεται με λίγο ελαιόλαδο.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(46)
- Αστυνομικά(83)
- Εκπαίδευση(150)
- Εργασία(83)
- Θρησκεία(1)
- Κοινωνία(356)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(488)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.