πριν από  15 ώρες 37 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της Γαλλίας έως τα μοντέρνα brunch spots, η κις λορέν αποτελεί πλέον μια γευστική σταθερά με άπειρους τρόπους παρασκευής. Υλικά: 3 πράσα, κομμένα σε λωρίδες 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο 3 φύλλα κρούστας 2 μεγάλα αυγά 250 ml γάλα με 1,5% λιπαρά 70 γρ. τριμμένο τσένταρ με χαμηλά λιπαρά Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρονται τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προστίθεται το μπέικον γαλοπούλας, ο κουρκουμάς, το μοσχοκάρυδο και η μισή ποσότητα από το θυμάρι. Το μείγμα ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180°C. Ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 25 εκ. αλείφεται με λίγο ελαιόλαδο.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation