Ο καφές και το κουτάλι - Βράζει πιο γρήγορα όταν ανακατεύεις;
Τα φαινόμενα της καθημερινότητας δεν είναι ποτέ "απλά" - είναι μικρές φυσικές ιστορίες που διηγούνται τη λειτουργία του κόσμου Τα φαινόμενα της καθημερινότητας δεν είναι ποτέ "απλά" - είναι μικρές φυσικές ιστορίες που διηγούνται τη λειτουργία του κόσμου. Αν τις δούμε με προσοχή, ολόκληρη η ζωή γίνεται ένα ανοικτό εργαστήριο.Το πρόβλημα Έχεις ένα φλιτζάνι νερό που θέλεις να ζεστάνεις στο μάτι της κουζίνας. Αν το ανακατεύεις με κουτάλι, θα βράσει πιο γρήγορα ή πιο αργά;Η απάντηση Θα βράσει πιο γρήγορα. Ανακατεύοντας, μεταφέρεις θερμότητα από το θερμότερο κάτω μέρος προς το ψυχρότερο πάνω μέρος. Το νερό δεν χρειάζεται να "περιμένει" να ζεσταθεί στρώμα-στρώμα. Αυτό λέγεται εξαναγκασμένη μεταφορά θερμότητας (forced convection) και κάνει την κατανομή θερμοκρασίας πιο ομοιόμορφη και αποτελεσματική. Άρα: Αν βιάζεσαι για καφέ, πάρε κουτάλι και ανάδευε.Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(100)
- Αστυνομικά(117)
- Εκπαίδευση(190)
- Εργασία(91)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(508)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(670)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.