πριν από  3 ώρες 15 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο τραχανάς είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Θρεπτικός, χορταστικός και γεμάτος ιστορία, βρίσκει θέση στο τραπέζι μας κάθε εποχή του χρόνου. Τι πρέπει να ξέρουμε πριν τον βράσουμε Ο χρόνος που απαιτείται για να μαγειρευτεί εξαρτάται από το είδος του τραχανά: ο σταρένιος χρειάζεται περισσότερο νερό και χρόνο σε σχέση με τον αλευρένιο, ενώ οι ψιλόκοκκοι βράζουν πιο δύσκολα από τους πιο χοντρούς. Το μυστικό βρίσκεται στη δοκιμή Ακόμα κι αν υπάρχουν οδηγίες στη συσκευασία, ο πιο σίγουρος τρόπος να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να κάνουμε ένα μικρό πείραμα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε ένα φλιτζανάκι τραχανά με τρία φλιτζανάκια νερό. Σημειώνουμε τον χρόνο που χρειάζεται, πότε πήζει και αν χρειάζεται έξτρα νερό. Έτσι, θα ξέρουμε ακριβώς πώς να τον ετοιμάσουμε. Υπομονή στο μαγείρεμα Ο τραχανάς θέλει χρόνο και ανακάτεμα. Μόνο έτσι αποκτά την πηχτή υφή που τον χαρακτηρίζει. Προσπαθώντας να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation