Οι 5 διατροφικές "βόμβες" για τον εγκέφαλο - Τι προειδοποιεί νευροεπιστήμονας
Οι διατροφικές παγίδες που γερνούν τον εγκέφαλο πριν την ώρα του Οι καθημερινές μας διατροφικές επιλογές δεν επηρεάζουν μόνο τη σωματική υγεία, αλλά χαράσσουν και την πορεία του εγκεφάλου μας καθώς μεγαλώνουμε. Σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα Dr. Ramon Velazquez, ορισμένες τροφές -ακόμα και από αυτές που καταναλώνονται ευρέως- μπορούν να πλήξουν τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία, αυξάνοντας μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο για άνοια και Αλτσχάιμερ. "Αυτό που τρώτε στα 30, το "θυμάται" ο εγκέφαλος στα 70", τονίζει χαρακτηριστικά. Ποιες τροφές μπαίνουν στο "κόκκινο";1. Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα Έτοιμα γεύματα, συσκευασμένα σνακ, αλλαντικά και γλυκίσματα με τεχνητά συστατικά συνδέονται με επιτάχυνση της γνωστικής έκπτωσης. Μελέτες δείχνουν ότι η συχνή κατανάλωση αυτών των τροφών επιβαρύνει τον εγκέφαλο με φλεγμονώδεις αντιδράσεις, βλάπτοντας τις νευρικές συνδέσεις.2. Ψάρια με υψηλό υδράργυρο Ορισμένα μεγάλα ψάρια (όπως ξιφίας, καρχαρίας...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(26)
- Άμυνα(57)
- Αστυνομικά(92)
- Εκπαίδευση(140)
- Εργασία(92)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(467)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(438)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.