πριν από  2 ημέρες 5 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Από τα Κυριακάτικα μαγειρευτά μέχρι τις πίτες της γιαγιάς, οι ελληνικές γεύσεις είναι το νήμα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Ακολουθούν δέκα χαρακτηριστικά φαγητά που όχι μόνο έθρεψαν γενιές, αλλά συνεχίζουν να αποτελούν σύμβολα της ελληνικής κουλτούρας και της γαστρονομικής μας ταυτότητας. 1. Μουσακάς Ο μουσακάς είναι το κατεξοχήν πιάτο που αντιπροσωπεύει την ελληνική οικογένεια. Μελιτζάνες, πατάτες, κιμάς και αφράτη μπεσαμέλ δημιουργούν ένα φαγητό γεμάτο άρωμα και θαλπωρή. Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της εκδοχή, με μικρές παραλλαγές και "μυστικά" που περνούν από γενιά σε γενιά. 2. Σουβλάκι Το σουβλάκι δεν είναι απλώς street food· είναι παράδοση. Το "πάμε για ένα σουβλάκι" είναι σχεδόν τελετουργικό, μια συνήθεια που συνδέει φίλους και οικογένεια. Με πίτα, πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι, αποτελεί τη νοστιμότερη απλότητα που μπορεί να προσφέρει η ελληνική κουζίνα. 3. Σπανακόπιτα Τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση από σπανάκι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation