πριν από  10 ώρες 57 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το οσομπούκο, μαγειρεύεται με καλοκαιρινές μελιτζάνες και ώριμες ντομάτες, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και υφή. Υλικά: 2 κιλά μοσχαρίσιο οσομπούκο (σε χοντρές φέτες με το κόκαλο στο κέντρο) Αλεύρι για το αλεύρωμα 6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους 1 εκ. 2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια 2 φιλεταρισμένες αντζούγιες 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.γ. μπούκοβο (ή κατά βούληση) 3 κ.γ. πελτές ντομάτας 150 ml λευκό ξηρό κρασί 6 ώριμες ντομάτες, σε λεπτές φέτες 2-3 κ.σ. κάππαρη 500 ml ζωμός κοτόπουλου (ζεστός) 1/2 ματσάκι μαϊντανός (κοτσάνια δεμένα και φύλλα ψιλοκομμένα) 3 φύλλα δάφνης Ξύσμα από 1 λεμόνι 250 ml ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά. Χαράζουμε κάθε φέτα οσομπούκο στις άκρες για να μην κυρτώνει στο μαγείρεμα. Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation