Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού
Το οσομπούκο, μαγειρεύεται με καλοκαιρινές μελιτζάνες και ώριμες ντομάτες, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και υφή. Υλικά: 2 κιλά μοσχαρίσιο οσομπούκο (σε χοντρές φέτες με το κόκαλο στο κέντρο) Αλεύρι για το αλεύρωμα 6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους 1 εκ. 2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια 2 φιλεταρισμένες αντζούγιες 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.γ. μπούκοβο (ή κατά βούληση) 3 κ.γ. πελτές ντομάτας 150 ml λευκό ξηρό κρασί 6 ώριμες ντομάτες, σε λεπτές φέτες 2-3 κ.σ. κάππαρη 500 ml ζωμός κοτόπουλου (ζεστός) 1/2 ματσάκι μαϊντανός (κοτσάνια δεμένα και φύλλα ψιλοκομμένα) 3 φύλλα δάφνης Ξύσμα από 1 λεμόνι 250 ml ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά. Χαράζουμε κάθε φέτα οσομπούκο στις άκρες για να μην κυρτώνει στο μαγείρεμα. Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(82)
- Αστυνομικά(92)
- Εκπαίδευση(182)
- Εργασία(108)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(512)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(602)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.