Όσπρια: Ο θρεπτικός και οικονομικός σύμμαχος για υγιεινή διατροφή
Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής συχνά σκοντάφτει στο κόστος των ποιοτικών τροφίμων, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι πηγές πρωτείνης ζωικής προέλευσης. Ωστόσο, υπάρχει μια διατροφική επιλογή που συνδυάζει χαμηλό κόστος με υψηλή διατροφική αξία. Η αξία των οσπρίων στη διατροφή Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτείνες φυτικής προέλευσης και φυτικές ίνες. Εκτός από τη συμβολή τους στην υγεία του εντέρου, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους, στη ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης, ενώ υποστηρίζουν τη γενικότερη μεταβολική και καρδιαγγειακή υγεία. Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατανάλωση 1 έως 3 φλιτζανιών οσπρίων την εβδομάδα θεωρείται επαρκής, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Παρ' όλα αυτά, ορισμένοι ειδικοί, όπως ο Κρίστοφερ Γκάρντνερ του Stanford, προτείνουν ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση, μέχρι και μία ολόκληρη κούπα την ημέρα. Διατροφικό προφίλ και οφέλη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(16)
- Άμυνα(56)
- Αστυνομικά(101)
- Εκπαίδευση(122)
- Εργασία(94)
- Θρησκεία(3)
- Κοινωνία(441)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(366)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.