Πανεύκολη συνταγή για σπιτικές σουβλακόπιτες
Μαλακές, αφράτες και ιδανικές για να τυλίξετε το αγαπημένο σας σουβλάκι, αυτές οι σπιτικές πίτες φτιάχνονται εύκολα και στο τηγάνι, στη σχάρα ή στην τοστιέρα. Υλικά: 550 γρ. αλεύρι (κρατάμε 2 κουταλιές για το ζύμωμα) 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1½ κ.γ. αλάτι (κοφτή) 1 κ.γ. ζάχαρη 1½ φλιτζάνι χλιαρό νερό Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κρατάμε 2 κουταλιές για αργότερα. Στο υπόλοιπο αλεύρι προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε ελαφρά. Αν η ζύμη κολλάει, πασπαλίζουμε τα χέρια μας με το αλεύρι που κρατήσαμε. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη αλλά σταθερή. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει, τη βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε απαλά για να ξεφουσκώσει.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(18)
- Άμυνα(26)
- Αστυνομικά(15)
- Εκπαίδευση(263)
- Εργασία(46)
- Θρησκεία(42)
- Κοινωνία(590)
- Νομικά(15)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(608)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.