Παραδοσιακός μπακλαβάς με πλούσια γεύση και άψογο αποτέλεσμα
Δείτε πώς να τον ετοιμάσετε βήμα-βήμα με υλικά που απογειώνουν τη γεύση. Υλικά: 1 κιλό φύλλα κρούστας 700 γρ. βούτυρο αγελάδος (λιωμένο) 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης 300 γρ. καρύδια 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη ½ κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη 1 κουταλάκι κανέλα Ολόκληρα γαρίφαλα για το στόλισμα 1 κιλό ζάχαρη 700 ml νερό 1 ολόκληρο λεμόνι (κομμένο στη μέση) Eκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφαιρέστε την επιφάνεια από την κρέμα (πρωτείνες του γάλακτος) ώστε να μείνει καθαρό βούτυρο. Κόψτε τα φύλλα κρούστας στο μέγεθος του ταψιού. Κρατήστε τα σκεπασμένα με μεμβράνη ή καθαρή πετσέτα για να μη στεγνώσουν. Ανακατέψτε σε μπολ τα φιστίκια, τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρίφαλο. Βουτυρώστε καλά τον πάτο του ταψιού και απλώστε το πρώτο φύλλο. Συνεχίστε με 2-3 ακόμη φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε ένα ξεχωριστά. Πασπαλίστε με το μείγμα ξηρών καρπών. Συνεχίστε εναλλάξ: κάθε 2-3 φύλλα, ρίξτε λίγο από το μείγμα, έως ότου φτάσετε στα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(24)
- Άμυνα(8)
- Αστυνομικά(23)
- Εκπαίδευση(247)
- Εργασία(25)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(579)
- Νομικά(18)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(400)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.