πριν από  21 ώρες 56 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το παστίτσιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την πλούσια γεύση και τα στρώματά του που συνδυάζουν ζυμαρικά, κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ. Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη (συν λίγη επιπλέον) ½ κ.γ. κανέλα 2 κ.σ. πελτές ντομάτας 250 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο ή πέννες (και χωρίς γλουτένη αν χρειαστεί) 1 λίτρο ζωμός βοδινού 300 ml κρέμα γάλακτος 2 κρόκοι αυγών 100 γρ. σκληρό τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή πεκορίνο), τριμμένο Αλάτι και πιπέρι Για τη σαλάτα: ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ξύδι 1 πρέζα ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι 2 baby μαρούλια, κομμένα ½ αγγούρι σε φέτες ½ ματσάκι μαϊντανός 2 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation