Παστίτσιο: Μια κλασική ελληνική συνταγή με μοντέρνα εκτέλεση
Το παστίτσιο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την πλούσια γεύση και τα στρώματά του που συνδυάζουν ζυμαρικά, κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ. Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη (συν λίγη επιπλέον) ½ κ.γ. κανέλα 2 κ.σ. πελτές ντομάτας 250 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο ή πέννες (και χωρίς γλουτένη αν χρειαστεί) 1 λίτρο ζωμός βοδινού 300 ml κρέμα γάλακτος 2 κρόκοι αυγών 100 γρ. σκληρό τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή πεκορίνο), τριμμένο Αλάτι και πιπέρι Για τη σαλάτα: ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ξύδι 1 πρέζα ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι 2 baby μαρούλια, κομμένα ½ αγγούρι σε φέτες ½ ματσάκι μαϊντανός 2 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(18)
- Άμυνα(60)
- Αστυνομικά(97)
- Εκπαίδευση(150)
- Εργασία(108)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(435)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(387)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.