Πατατοκροκέτες: Το απόλυτο σπιτικό σνακ
Ιδανικές ως συνοδευτικό σε τραπέζι, αλλά και ως χορταστικό σνακ, εντυπωσιάζουν με τη βελούδινη υφή τους εσωτερικά και την τραγανή εξωτερική επικάλυψη. Υλικά: 1 κιλό πατάτες κατάλληλες για πουρέ 50 γρ. βούτυρο 100 ml ζεστό γάλα 2 κρόκοι αυγών 50 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί (προαιρετικά) ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) Αλάτι & πιπέρι Αλεύρι 2 αυγά χτυπημένα Τριμμένη φρυγανιά Για το τηγάνισμα: Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι Εκτέλεση: Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου 30-40 λεπτά). Στραγγίζετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές. Τις περνάτε από πρέσα ή τις λιώνετε πολύ καλά με πιρούνι μέχρι να γίνουν λείος πουρές χωρίς κομμάτια. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε τον πουρέ με το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτετε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα. Μόλις ο πουρές γίνει αφράτος, τον αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν ο πουρές κρυώσει λίγο, ρίχνετε τους κρόκους αυγών έναν-έναν, ανακατεύοντας καλά.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(18)
- Άμυνα(37)
- Αστυνομικά(51)
- Εκπαίδευση(176)
- Εργασία(75)
- Θρησκεία(8)
- Κοινωνία(548)
- Νομικά(28)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(551)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.