πριν από  10 ώρες 10 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ιδανικές ως συνοδευτικό σε τραπέζι, αλλά και ως χορταστικό σνακ, εντυπωσιάζουν με τη βελούδινη υφή τους εσωτερικά και την τραγανή εξωτερική επικάλυψη. Υλικά: 1 κιλό πατάτες κατάλληλες για πουρέ 50 γρ. βούτυρο 100 ml ζεστό γάλα 2 κρόκοι αυγών 50 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί (προαιρετικά) ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) Αλάτι & πιπέρι Αλεύρι 2 αυγά χτυπημένα Τριμμένη φρυγανιά Για το τηγάνισμα: Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι Εκτέλεση: Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου 30-40 λεπτά). Στραγγίζετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές. Τις περνάτε από πρέσα ή τις λιώνετε πολύ καλά με πιρούνι μέχρι να γίνουν λείος πουρές χωρίς κομμάτια. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε τον πουρέ με το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτετε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα. Μόλις ο πουρές γίνει αφράτος, τον αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν ο πουρές κρυώσει λίγο, ρίχνετε τους κρόκους αυγών έναν-έναν, ανακατεύοντας καλά.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation