Πένες με ψητή μελιτζάνα: Μια θρεπτική συνταγή γεμάτη γεύση
Αν και τα ζυμαρικά είναι η εύκολη λύση για ένα γρήγορο γεύμα, η συγκεκριμένη πρόταση ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Υλικά: 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως 1.250 γρ. φλάσκες μελιτζάνες 300 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες σε κύβους ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη ½ φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 4 κουταλιές της σούπας κάππαρη (ξαλμυρισμένη) 150 γρ. φέτα, τριμμένη (και λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα) Αλάτι & πιπέρι Το κόλπο που απογειώνει τη γεύση Η έξτρα φέτα στο τέλος χαρίζει πλούσια γεύση και μια ευχάριστη αλμυρή νότα. Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240°C. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί και τις ψήνετε ολόκληρες για 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν, τις κόβετε κατά μήκος και αφαιρείτε τη σάρκα με ένα κουτάλι, πετώντας τη φλούδα.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(74)
- Αστυνομικά(131)
- Εκπαίδευση(211)
- Εργασία(97)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(501)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(596)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.