Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Σύμφωνα με ειδικούς στη διατροφή και την αποθήκευση τροφίμων, υπάρχουν ορισμένα που όχι μόνο δεν ωφελούνται από την ψύξη, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν τη γεύση και την ποιότητά τους. Ντομάτες Η ψύξη αφαιρεί από τις ντομάτες τη χαρακτηριστική τους γεύση. Αν και δεν αλλάζει η σύστασή τους, το κρύο σταματά τη δημιουργία εκείνων των πτητικών ουσιών που ευθύνονται για το άρωμα και τη νοστιμιά τους. Αγγούρια, μελιτζάνες και πιπεριές Τα λαχανικά αυτά είναι ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Το ψυγείο μπορεί να προκαλέσει μαλακώματα, σκουρόχρωμα στίγματα και ακόμα και σάπισμα. Ξηρά κρεμμύδια και σκόρδα Σε αντίθεση με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια και τα σκόρδα δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, καθώς η υγρασία τα χαλάει πιο γρήγορα. Προτιμούν δροσερά, καλά αεριζόμενα μέρη. Γι' αυτό άλλωστε συχνά τα βρίσκουμε σε δίχτυ, ώστε να "αναπνέουν". Πατάτες και γλυκοπατάτες Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες αλλοιώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(57)
- Αστυνομικά(92)
- Εκπαίδευση(88)
- Εργασία(73)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(435)
- Νομικά(1)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(212)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.