Ποια ψάρια να αποφεύγουμε το καλοκαίρι - Οδηγός του WWF Ελλάς για υπεύθυνη κατανάλωση
Γιατί το "κολιός τον Αύγουστο" δεν είναι πια καλή ιδέα - Ποια ψάρια απειλούνται και πότε πρέπει να τα αφήνουμε να αναπαράγονται Το καλοκαίρι η κατανάλωση ψαριών αυξάνεται, αλλά η επιλογή του τι βάζουμε στο πιάτο μας δεν είναι απλώς θέμα γεύσης - είναι και ζήτημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον. Η υπεραλίευση, η κλιματική κρίση, η ρύπανση και οι μη βιώσιμες πρακτικές έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση των ιχθυαποθεμάτων, ειδικά στη Μεσόγειο. Με την υποστήριξη του WWF Ελλάς, καταρτίστηκε ένας χρήσιμος οδηγός για να γνωρίζουμε ποια ψάρια και θαλασσινά πρέπει να αποφεύγουμε, πότε και γιατί.Η σημασία της περιόδου αναπαραγωγής Κάθε είδος ψαριού έχει τη δική του περίοδο αναπαραγωγής. Η κατανάλωση ψαριών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εμποδίζει τη φυσική ανανέωση των πληθυσμών τους. Παράλληλα, το μέγεθος του ψαριού είναι ενδεικτικό του αν έχει προλάβει να αναπαραχθεί. Έτσι, ακόμη κι αν η αλίευση είναι "νόμιμη", συχνά τα επιτρεπόμενα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(29)
- Αστυνομικά(28)
- Εκπαίδευση(197)
- Εργασία(34)
- Θρησκεία(10)
- Κοινωνία(565)
- Νομικά(13)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(453)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.