Ποιος καφές είναι ο πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με καρκίνο
Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον στιγμιαίο καφέ - Τα οφέλη του φίλτρου και του εσπρέσο Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων και θεωρείται γενικά ωφέλιμος για την υγεία χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι τύποι καφέ το ίδιο "αθώοι". Ειδικοί προειδοποιούν ότι ο στιγμιαίος καφές, αν και δημοφιλής παγκοσμίως, περιέχει διπλάσια ποσότητα ακρυλαμιδίου - μιας ουσίας που έχει χαρακτηριστεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) ως πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο. Το ακρυλαμίδιο σχηματίζεται φυσικά όταν τρόφιμα και ροφήματα θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με πολωνική μελέτη του 2013, η συγκέντρωση ακρυλαμιδίου στον στιγμιαίο καφέ είναι περίπου διπλάσια σε σχέση με τον φρεσκοαλεσμένο, ενώ εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει ότι η ουσία αυτή μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα και του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(26)
- Άμυνα(42)
- Αστυνομικά(36)
- Εκπαίδευση(256)
- Εργασία(67)
- Θρησκεία(8)
- Κοινωνία(671)
- Νομικά(10)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(781)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.