Πόσο γρήγορα επηρεάζει ο εγκέφαλος από τα κακά λιπαρά
H κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λιπαρά δεν επιβαρύνει μόνο το σώμα, αλλά και τον εγκέφαλο, επηρεάζοντας τη μνήμη πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε. Τι αποκάλυψε η έρευνα Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας μελέτησαν πειραματικά μοντέλα και διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα με πολλά λιπαρά ενεργοποιεί υπερβολικά ορισμένα κύτταρα στον ιππόκαμπο, τον κόμβο της μνήμης. Τα συγκεκριμένα κύτταρα, γνωστά ως CCK interneurons, παρουσιάζουν διαταραχή λόγω μειωμένης πρόσβασης στη γλυκόζη, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ικανότητα αποθήκευσης και ανάκλησης πληροφοριών. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αλλαγές αυτές εμφανίζονται μόλις μέσα σε λίγες ημέρες κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε λιπαρά, όπως μπέργκερ ή τηγανητές πατάτες. Μια πρωτείνη που λέγεται PKM2 φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, καθώς ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα εγκεφαλικά κύτταρα χρησιμοποιούν την ενέργεια. Επιπτώσεις στη μνήμη και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(39)
- Άμυνα(25)
- Αστυνομικά(21)
- Εκπαίδευση(236)
- Εργασία(51)
- Θρησκεία(18)
- Κοινωνία(540)
- Νομικά(22)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(468)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.