πριν από  3 ώρες 39 λεπτά

Tovima.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


"Μα γιατί δεν σερβίρετε στο εστιατόριό σας χόρτα;" ρώτησε εντυπωσιασμένος ο νεαρός που μόλις είχε καθίσει σε εστιατόριο της Χώρας δημοφιλούς νησιού του Αιγαίου, ψάχνοντας ένα πιάτο που χαρακτηρίζει την ελληνική μεσογειακή μαγειρική. Η απάντηση του διευθυντή της επιχείρησης ήρθε ακαριαία, υπενθυμίζοντας έτσι το οξύ πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν πλέον τα περισσότερα νησιά της χώρας: "Γιατί πρέπει να ξοδέψουμε πολύ νερό για να τα πλύνουμε και δεν επιτρέπεται". Η κουβέντα άναψε στο πολυσύχναστο ταβερνάκι του νησιού με αντικείμενο - τι άλλο; - το νερό, τις επιπτώσεις της ανομβρίας, την κακοδιαχείριση των υδατικών πόρων και το πρόβλημα πάνω στο οποίο έχουν "πέσει" επιστήμονες και πολιτικοί για να βρουν λύσεις. Εδώ ακριβώς έρχεται να παρέμβει ένα νέο ψηφιακό "εργαλείο", το WATERWISE, που ανέπτυξαν δύο πανεπιστήμια της χώρας: πόσο νερό υπάρχει, πόσο λείπει, πόσο θα λείψει αύριο, αλλά κυρίως πόσο χρειάζονται οι τουρίστες, μια...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation