Πότε να αποφεύγετε τις μπανάνες: Σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείτε
Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, αλλά υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί πριν τις καταναλώσουμε. Ποια σημάδια πρέπει να μας ανησυχήσουν και να μας κάνουν να απορρίψουμε μια μπανάνα; Μύκητας στη μπανάνα Εάν η μπανάνα έχει σκούρα φλούδα, αλλά το εσωτερικό της φαίνεται και μυρίζει φυσιολογικά, είναι ασφαλής για κατανάλωση. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε κόκκινες κηλίδες ή στίγματα, κόκκινους σπόρους ή γραμμές στην επιφάνεια, καλό είναι να την πετάξετε. Αυτά τα σημάδια δείχνουν την παρουσία του μύκητα Nigrospora, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι τοξικός για υγιείς ανθρώπους όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όμως, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις. Υπερώριμη αλλά ακόμα βρώσιμη Οι μπανάνες που έχουν κίτρινη φλούδα με καφέ ή μαύρες κηλίδες είναι φυσιολογικές, αρκεί η σάρκα να παραμένει μαλακή και όχι εύθρυπτη.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(65)
- Αστυνομικά(100)
- Εκπαίδευση(194)
- Εργασία(109)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(499)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(5)
- Πολιτική(527)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.