Πουρές μελιτζάνας με κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση
Ο πουρές μελιτζάνας είναι μια βελούδινη και γευστική πρόταση που μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρέατα, ψάρια ή να σταθεί μόνος του ως μεζές ή ελαφρύ πιάτο. Υλικά: 6 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2 κουταλιές γεμάτες αλεύρι 500 γρ. χλιαρό φρέσκο γάλα 2-3 γαρίφαλα 1 μικρό κρεμμύδι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Τις ψήνουμε ολόκληρες στο φούρνο στους 250°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ξεροψηθεί η φλούδα τους. Αφήνουμε τις ψημένες μελιτζάνες να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια τις χαράζουμε και αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι, την οποία πολτοποιούμε με πιρούνι ή στο μπλέντερ. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και καρφώνουμε τα γαρίφαλα σε ένα από τα δύο κομμάτια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα και το ζεσταίνουμε απαλά για να αρωματιστεί. Το υπόλοιπο κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέσα σε κατσαρολάκι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(13)
- Άμυνα(64)
- Αστυνομικά(23)
- Εκπαίδευση(200)
- Εργασία(46)
- Θρησκεία(18)
- Κοινωνία(631)
- Νομικά(16)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(588)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.