Προσοχή στην κουζίνα: Τι δεν πρέπει να τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση αλουμινόχαρτου που αναγράφει "κατάλληλο για τρόφιμα". Όταν υπάρχει αμφιβολία, η λαδόκολλα αποτελεί ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική. 7 Τρόφιμα που δεν πρέπει να τυλίγονται ή να ψήνονται με αλουμινόχαρτο 1. Τρόφιμα στον φούρνο μικροκυμάτων Το αλουμινόχαρτο απαγορεύεται σε μικροκύματα, καθώς προκαλεί σπινθήρες και ενδέχεται να καταστρέψει τη συσκευή. Δεν είναι επίσης κατάλληλο για φύλαξη, αφού δεν σφραγίζει αεροστεγώς. 2. Όξινες τροφές Ντομάτες, πορτοκάλια, λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή αντιδρούν με το αλουμίνιο, αλλοιώνοντας τη γεύση και πιθανώς περνώντας μέταλλο στο φαγητό. 3. Αλμυρά φαγητά Το αλάτι επιταχύνει τη διάβρωση του αλουμινίου. Μαρινάδες, σάλτσες σόγιας, αλμυρά κρέατα και σούπες καλό είναι να αποφεύγουν την επαφή με το αλουμινόχαρτο. 4. Πιάτα με αργό μαγείρεμα Μακράς διάρκειας ψησίματα αυξάνουν την πιθανότητα μεταφοράς μετάλλου. Προτιμήστε πυρίμαχα ή γυάλινα σκεύη για μαγειρευτά και φαγητά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(30)
- Αστυνομικά(24)
- Εκπαίδευση(176)
- Εργασία(38)
- Θρησκεία(12)
- Κοινωνία(604)
- Νομικά(20)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(538)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.