Προσυσκευασμένα λαχανικά: Γιατί είναι πιο επικίνδυνα από ό,τι νομίζετε
Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τροφίμων προειδοποιούν: αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να είναι από τα πιο επικίνδυνα που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ο κίνδυνος που κρύβεται σε μια σαλάτα Σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου, τα κομμένα και πλυμένα λαχανικά που διατίθενται έτοιμα για κατανάλωση, είναι πιο επιρρεπή σε επιμολύνσεις από βακτήρια όπως το E. coli, η λιστέρια και η σαλμονέλα. Ο καθηγητής Darin Detwiler από το Northeastern University, με μακρά εμπειρία στην πολιτική τροφίμων, υπογραμμίζει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν επανειλημμένα συνδεθεί με σοβαρές τροφικές επιδημίες που έχουν οδηγήσει ακόμη και σε θανάτους. Το βασικό πρόβλημα είναι η μαζική επεξεργασία αυτών των λαχανικών. Τα φύλλα προέρχονται από διαφορετικές φάρμες, πλένονται και συσκευάζονται σε μεγάλες παρτίδες μια διαδικασία που διευκολύνει τη διάδοση μικροοργανισμών. Ένα μολυσμένο φύλλο μπορεί να μολύνει ολόκληρη την παρτίδα και να φτάσει σε δεκάδες ή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(61)
- Αστυνομικά(93)
- Εκπαίδευση(170)
- Εργασία(106)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(497)
- Νομικά(2)
- Ομογένεια(5)
- Πολιτική(460)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.