πριν από  5 ώρες 16 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι κίνδυνοι της λανθασμένης αποθήκευσης Το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και σημαντικό πολιτισμικό σύμβολο. Ωστόσο, τους θερινούς μήνες, η υψηλή θερμοκρασία, η έντονη ηλιοφάνεια και η έκθεση στον αέρα μπορούν να αλλοιώσουν σημαντικά τη γεύση, το άρωμα και την ποιότητά του, αν δεν τηρούνται οι σωστές πρακτικές αποθήκευσης.Οι κίνδυνοι της λανθασμένης αποθήκευσης Η ζέστη, το φως και το οξυγόνο προκαλούν οξείδωση, η οποία μειώνει τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του λαδιού και αλλοιώνει τη γεύση του, οδηγώντας σε πικρή ή ταγκή επίγευση. Η τοποθέτηση του ελαιολάδου σε σημεία όπως ο πάγκος της κουζίνας ή κοντά σε παράθυρα επιταχύνει τη φθορά του.Κατάλληλοι χώροι και συνθήκες φύλαξης Σκοτεινό και δροσερό σημείο: Ιδανικά σε ντουλάπι μακριά από πηγές θερμότητας και απευθείας ηλιακή ακτινοβολία. Σωστό δοχείο: Προτιμάται σκούρο γυάλινο μπουκάλι ή ανοξείδωτο δοχείο. Η χρήση πλαστικού ή διάφανου γυαλιού εκθέτει το...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation