Πώς να προστατέψετε τον εγκέφαλό σας: Τι να αλλάξετε στη διατροφή σας στα 48 για να αποφύγετε την άνοια στα 70
Μια υγιεινή διατροφή στην μέση ηλικία μειώνει τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης και διατηρεί τη μνήμη ζωντανή Η υγιεινή διατροφή αποτελεί θεμέλιο για καλή υγεία σε κάθε ηλικία, αλλά η σημασία της γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη μετά τα 40 και 50 χρόνια, ειδικά για τη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και την πρόληψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως η άνοια. Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, επισημαίνει ότι οι διατροφικές συνήθειες που υιοθετούνται από την ηλικία των 48 έως 70 ετών μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας κατά περίπου 25%. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης βρήκαν πως μια διατροφή πλούσια σε ψάρια, όσπρια και λαχανικά και με μειωμένη κατανάλωση σακχάρων ενισχύει τη λειτουργία κρίσιμων περιοχών του εγκεφάλου, όπως ο ιππόκαμπος, που σχετίζεται με τη μνήμη. Επιπλέον, τα άτομα με χαμηλότερο σωματικό λίπος γύρω από τη μέση εμφάνιζαν καλύτερη μνήμη και γνωστικές ικανότητες με το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(20)
- Άμυνα(65)
- Αστυνομικά(96)
- Εκπαίδευση(127)
- Εργασία(100)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(438)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(329)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.