πριν από  1 ημέρα 1 ώρα

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αν και πολλοί το έχουν γευτεί σε ιταλικά εστιατόρια, το ριζότο μπορεί να παρασκευαστεί εξίσου, αν όχι καλύτερα, στο σπίτι, αρκεί να ακολουθήσει κανείς πιστά τη σωστή διαδικασία. Η Κατάλληλη ποικιλία ρυζιού Για να πετύχει το ριζότο τη χαρακτηριστική του κρεμώδη υφή, χρειάζεται ρύζι πλούσιο σε άμυλο. Οι ποικιλίες που προτιμούνται είναι το Arborio και το Carnaroli, γνωστές για την ικανότητά τους να δένουν το πιάτο, και το λιγότερο δημοφιλές Vialone Nano, που μαγειρεύεται λίγο ταχύτερα. Αυτά τα ρύζια, μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο μαγειρέματός τους, απελευθερώνουν σταδιακά το άμυλο που δημιουργεί τη βελούδινη υφή. Πέρα από το κατάλληλο ρύζι, ένα κλασικό ριζότο περιλαμβάνει επίσης ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λευκό κρασί, ζωμό (κοτόπουλου, λαχανικών ή θαλασσινών), βούτυρο και παρμεζάνα, με την εξαίρεση των θαλασσινών όπου η παρμεζάνα παραλείπεται για να μη σκεπάσει τις λεπτές γεύσεις. Η μέθοδος βήμα-βήμα Η ουσία του ριζότο κρύβεται στην απλότητα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation