Ρολά κανέλας με καρύδια: Αέρινα, μυρωδάτα και λαχταριστά
Τα ρολά κανέλας είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τη ζεστή μυρωδιά της κανέλας με τη γλυκιά υφή της καραμέλας και την τραγανή νότα των καρυδιών. Υλικά: 120 γρ. πλήρες γάλα, χλιαρό 50 γρ. καστανή ζάχαρη 4 γρ. ξηρή μαγιά 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 αυγό 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι από μισό λοβό 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. αλεύρι για άνοιγμα ζύμης 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 κ.σ. κανέλα 150 γρ. καστανή ζάχαρη Για το σερβίρισμα 1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος 1 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και ζυμώνουμε με γάντζο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί λεία ζύμη. Λαδώνουμε ένα μπολ, μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(41)
- Άμυνα(34)
- Αστυνομικά(20)
- Εκπαίδευση(297)
- Εργασία(66)
- Θρησκεία(14)
- Κοινωνία(562)
- Νομικά(19)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(558)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.