Ρύζι: Γιατί δεν πρέπει να το τρώτε την επόμενη μέρα;
Ποιες ομάδες πρέπει να είναι πιο προσεκτικές Το μαγειρεμένο ρύζι αποτελεί βασικό στοιχείο στο καθημερινό τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η φύλαξή του στο ψυγείο για πάνω από 24 ώρες μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία. Σύμφωνα με την τεχνολόγο τροφίμων και ειδικό σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, Cristina Lora, η κατανάλωση ρυζιού που έχει μαγειρευτεί και διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, με συμπτώματα όπως διάρροια, πυρετός και κοιλιακό άλγος. "Η ασφάλεια τροφίμων είναι σαν ρώσικη ρουλέτα", τονίζει η ίδια. "Κάποιος μπορεί να καταναλώνει το ίδιο φαγητό επί χρόνια χωρίς πρόβλημα και ξαφνικά να βρεθεί αντιμέτωπος με έντονη γαστρεντερική διαταραχή".Ποιους αφορά περισσότερο Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως:Έγκυες γυναίκεςΒρέφη και μικρά παιδιάΗλικιωμένουςΆτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημαΓιατί το ρύζι είναι τόσο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(6)
- Άμυνα(37)
- Αστυνομικά(15)
- Εκπαίδευση(184)
- Εργασία(15)
- Θρησκεία(9)
- Κοινωνία(496)
- Νομικά(12)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(573)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.