πριν από  1 ημέρα 12 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η σιμιγδαλένια γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των Μεσογείων, που συνήθως ετοιμάζεται την εβδομάδα της Τυρινής, κατά τις Απόκριες. Υλικά: 2 κομμάτια ζύμης τύπου βλαχόπιτας (περίπου 280-300 γρ. αλεύρι με ανάλογο νερό) 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα 2 λίτρα πλήρες γάλα αγελαδινό 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι 3 αυγά 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας κανέλα σε σκόνη Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βγάζει ατμό, χωρίς όμως να κάψει. Προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβόλοι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η κρέμα και να σχηματιστούν αραιά μεγάλες φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας έντονα μετά από κάθε προσθήκη. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation