Σιμιγδαλένια γαλατόπιτα: Μια παραδοσιακή απόλαυση για όλο το χρόνο
Η σιμιγδαλένια γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των Μεσογείων, που συνήθως ετοιμάζεται την εβδομάδα της Τυρινής, κατά τις Απόκριες. Υλικά: 2 κομμάτια ζύμης τύπου βλαχόπιτας (περίπου 280-300 γρ. αλεύρι με ανάλογο νερό) 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο αγελαδινό για το άλειμμα 2 λίτρα πλήρες γάλα αγελαδινό 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1½ φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι 3 αυγά 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας κανέλα σε σκόνη Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βγάζει ατμό, χωρίς όμως να κάψει. Προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβόλοι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η κρέμα και να σχηματιστούν αραιά μεγάλες φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας έντονα μετά από κάθε προσθήκη. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(39)
- Άμυνα(43)
- Αστυνομικά(42)
- Εκπαίδευση(265)
- Εργασία(48)
- Θρησκεία(12)
- Κοινωνία(596)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(766)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.