πριν από  3 ώρες 10 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Λεπτή, στριφτή και τηγανητή, γίνεται χρυσαφένια και τραγανή Η τέχνη του στριφτού φύλλου Η διαδικασία έχει τη δική της μαγεία. Το φύλλο ανοίγεται πολύ λεπτό, σχεδόν διάφανο, γεμίζεται με τυρί και τυλίγεται σε ρολό, το οποίο στριφογυρίζεται σε σχήμα σαλιγκαριού. Στη συνέχεια, τηγανίζεται σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει το χαρακτηριστικό κριτσανιστό αποτέλεσμα. Η τεχνική μπορεί να φανεί απαιτητική στην αρχή, αλλά με λίγη εξάσκηση γίνεται σχεδόν τελετουργία. Και για όσους δεν θέλουν να ανοίξουν φύλλο μόνοι τους, υπάρχουν στην αγορά λεπτά φύλλα που κάνουν τη διαδικασία πιο απλή. Από το πρωί μέχρι το βράδυ Η σκοπελίτικη τυρόπιτα ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Στη Σκόπελο τη βρίσκεις παντού: σε φούρνους, ταβέρνες, αλλά και ως street food. Μπορεί να γίνει πρωινό με έναν δυνατό ελληνικό καφέ, να συνοδεύσει ιδανικά το ούζο ή το κρασί ως μεζές, ενώ με λίγο μέλι ή μαρμελάδα μεταμορφώνεται σε γλυκιά λιχουδιά. Συνταγή για σκοπελίτικη τυρόπιτα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation