Σκοπελίτικη τυρόπιτα: Το τραγανό σαλιγκάρι του Αιγαίου
Λεπτή, στριφτή και τηγανητή, γίνεται χρυσαφένια και τραγανή Η τέχνη του στριφτού φύλλου Η διαδικασία έχει τη δική της μαγεία. Το φύλλο ανοίγεται πολύ λεπτό, σχεδόν διάφανο, γεμίζεται με τυρί και τυλίγεται σε ρολό, το οποίο στριφογυρίζεται σε σχήμα σαλιγκαριού. Στη συνέχεια, τηγανίζεται σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσει το χαρακτηριστικό κριτσανιστό αποτέλεσμα. Η τεχνική μπορεί να φανεί απαιτητική στην αρχή, αλλά με λίγη εξάσκηση γίνεται σχεδόν τελετουργία. Και για όσους δεν θέλουν να ανοίξουν φύλλο μόνοι τους, υπάρχουν στην αγορά λεπτά φύλλα που κάνουν τη διαδικασία πιο απλή. Από το πρωί μέχρι το βράδυ Η σκοπελίτικη τυρόπιτα ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Στη Σκόπελο τη βρίσκεις παντού: σε φούρνους, ταβέρνες, αλλά και ως street food. Μπορεί να γίνει πρωινό με έναν δυνατό ελληνικό καφέ, να συνοδεύσει ιδανικά το ούζο ή το κρασί ως μεζές, ενώ με λίγο μέλι ή μαρμελάδα μεταμορφώνεται σε γλυκιά λιχουδιά. Συνταγή για σκοπελίτικη τυρόπιτα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(44)
- Άμυνα(36)
- Αστυνομικά(25)
- Εκπαίδευση(278)
- Εργασία(105)
- Θρησκεία(18)
- Κοινωνία(626)
- Νομικά(13)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(827)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.