πριν από  1 ημέρα 6 ώρες

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το πασχαλινό γλύκισμα που έγινε έθιμο στα ελληνικά σπίτια - Γεύση, ιστορία και παράδοση σε κάθε μπουκιά Μαζί με το τσουρέκι και τα κόκκινα αυγά, τα σμυρναίικα κουλουράκια αποτελούν για πολλούς ένα αναπόσπαστο στοιχείο της παραδοσιακής γιορτινής γαστρονομίας. Η μικρασιατική καταγωγή τους είναι δεδομένη και συνδεδεμένη με την προσφυγιά του 1922, όταν οι Μικρασιάτισσες έφεραν στην Ελλάδα τις συνταγές τους, γεμάτες νοσταλγία και πολιτισμό. Όπως εξηγεί η Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, πρώην διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, στην παραδοσιακή ελληνική ζαχαροπλαστική, το βούτυρο, η ζάχαρη και τα κέικ ήταν σχεδόν άγνωστα. Αντίθετα, στη Σμύρνη -μια κοσμοπολίτικη πόλη με επαφές με την Ευρώπη- η ζάχαρη και τα μπαχαρικά ήταν ευρέως διαδεδομένα και οι συνταγές πλούσιες και ευφάνταστες. Μερακλούδες και προνομιούχες, οι Σμυρνιές τελειοποίησαν παρασκευές όπως η βασιλόπιτα, το τσουρέκι, τα κέικ και βέβαια...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation