Σμυρναίικος μουσακάς με γιαούρτι - η παραδοσιακή γεύση αλλιώς
Ένα πιάτο βαθιά παραδοσιακό, που μας ταξιδεύει σε αυλές της Σμύρνης και τραπέζια γεμάτα καλοκαιρινά χρώματα και γεύσεις. Υλικά: 1,5 κιλό φλάσκες μελιτζάνες, σε χοντρές ροδέλες 2 κ.σ. αλάτι 2 πιπεριές κέρατο, σε κομμάτια 8 ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και σε λεπτές ροδέλες 5 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος 40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (ή ανάμεικτος με αρνίσιο) 90 ml ελαιόλαδο 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 90 ml κόκκινο κρασί 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 5 κ.σ. βασιλικός φρέσκος 1 φύλλο δάφνης Μπαχαρικά: 1 κ.γ. μπαχάρι, ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, ½ κ.γ. κόλιανδρος, ⅓ κ.γ. κανέλα, ¼ κ.γ. γαρίφαλο αλάτι, πιπέρι 700 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 4 αυγά 120 γρ. τριμμένη γραβιέρα αλάτι, πιπέρι ½ κ.γ. μαυροκούκι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Αρχικά, μουλιάζουμε τις μελιτζάνες σε κρύο νερό με αλάτι για περίπου 1...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(19)
- Άμυνα(12)
- Αστυνομικά(19)
- Εκπαίδευση(178)
- Εργασία(35)
- Θρησκεία(14)
- Κοινωνία(589)
- Νομικά(15)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(300)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.