πριν από  16 ώρες 40 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ένα πιάτο βαθιά παραδοσιακό, που μας ταξιδεύει σε αυλές της Σμύρνης και τραπέζια γεμάτα καλοκαιρινά χρώματα και γεύσεις. Υλικά: 1,5 κιλό φλάσκες μελιτζάνες, σε χοντρές ροδέλες 2 κ.σ. αλάτι 2 πιπεριές κέρατο, σε κομμάτια 8 ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και σε λεπτές ροδέλες 5 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος 40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (ή ανάμεικτος με αρνίσιο) 90 ml ελαιόλαδο 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 90 ml κόκκινο κρασί 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 5 κ.σ. βασιλικός φρέσκος 1 φύλλο δάφνης Μπαχαρικά: 1 κ.γ. μπαχάρι, ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, ½ κ.γ. κόλιανδρος, ⅓ κ.γ. κανέλα, ¼ κ.γ. γαρίφαλο αλάτι, πιπέρι 700 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 4 αυγά 120 γρ. τριμμένη γραβιέρα αλάτι, πιπέρι ½ κ.γ. μαυροκούκι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Αρχικά, μουλιάζουμε τις μελιτζάνες σε κρύο νερό με αλάτι για περίπου 1...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation