Συνταγή για γλυκόξινη, αρωματική μαρμελάδα ντομάτας
Υλικά: 1,5 κιλό ώριμες, μεγάλες ντομάτες 300 γρ. λευκή ζάχαρη 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου 1 κουτ. γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε κατσαρόλα και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, ανακατεύοντας τακτικά. Σε ένα στεγνό τηγάνι καβουρδίζουμε το πιπέρι, τον κόλιανδρο και τον γλυκάνισο για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματά τους. Αφήνουμε τα μπαχαρικά να κρυώσουν και τα θρυμματίζουμε με γουδί ή μπλέντερ. Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα καπάκια τους για 30 λεπτά στους 150°C στο φούρνο. Στην κατσαρόλα με τις ντομάτες προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους χυμούς και τα ξύσματα από λεμόνι και πορτοκάλι. Συνεχίζουμε τον βρασμό σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(39)
- Άμυνα(43)
- Αστυνομικά(42)
- Εκπαίδευση(265)
- Εργασία(48)
- Θρησκεία(12)
- Κοινωνία(596)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(766)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.