πριν από  3 ώρες 56 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young των ΗΠΑ προειδοποιούν πως η κατανάλωση ζάχαρης σε υγρή μορφή ενδέχεται να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την υγεία απ' ό,τι πιστεύαμε έως τώρα. Η ζάχαρη σε υγρά είναι πιο επικίνδυνη από τα γλυκά Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Advances in Nutrition, ανέλυσε δεδομένα από πάνω από 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Οι ερευνητές εντόπισαν ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών ή άλλων ροφημάτων με πρόσθετα σάκχαρα και τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Μάλιστα, ακόμη και ένα μόνο ποτήρι αναψυκτικού την ημέρα (περίπου 350 ml) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 25%. Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια διατροφής Karen Della Corte, εξηγεί ότι η υγρή μορφή ζάχαρης έχει πιο έντονη επίδραση στον οργανισμό σε σχέση με τα στερεά σάκχαρα. Γιατί είναι πιο επιβαρυντικά τα ροφήματα; Όταν η ζάχαρη καταναλώνεται σε ποτό, είτε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation