πριν από  10 ώρες 44 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αρωματισμένα με κύμινο και σκόρδο, βουτηγμένα σε πλούσια κόκκινη σάλτσα, αυτά τα μυρωδάτα κεφτεδάκια από την καρδιά της Σμύρνης έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, τιμώντας κάθε φορά το τραπέζι στο οποίο σερβίρονται. Υλικά: 500 γρ. κιμάς (μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός) 2 φέτες ψωμί (μουσκεμένες και στυμμένες) 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/2 κ.γ. κύμινο φρεσκοτριμμένο 60 ml ξηρό λευκό κρασί 1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) 80 ml ελαιόλαδο (και επιπλέον για το τηγάνισμα) Αλάτι, πιπέρι Αλεύρι για αλεύρωμα 500 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1/8 κ.γ. κανέλα 1/8 κ.γ. κύμινο 80 ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ξεκινάμε ζυμώνοντας σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το αυγό, το κύμινο, το κρασί, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά, περίπου για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ομοιογενές. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα περνάμε από λίγο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation