Τα αυθεντικά σμυρναίικα σουτζουκάκια: Ένα πιάτο γεμάτο ιστορία και άρωμα Ανατολής
Αρωματισμένα με κύμινο και σκόρδο, βουτηγμένα σε πλούσια κόκκινη σάλτσα, αυτά τα μυρωδάτα κεφτεδάκια από την καρδιά της Σμύρνης έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, τιμώντας κάθε φορά το τραπέζι στο οποίο σερβίρονται. Υλικά: 500 γρ. κιμάς (μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός) 2 φέτες ψωμί (μουσκεμένες και στυμμένες) 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/2 κ.γ. κύμινο φρεσκοτριμμένο 60 ml ξηρό λευκό κρασί 1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) 80 ml ελαιόλαδο (και επιπλέον για το τηγάνισμα) Αλάτι, πιπέρι Αλεύρι για αλεύρωμα 500 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1/8 κ.γ. κανέλα 1/8 κ.γ. κύμινο 80 ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ξεκινάμε ζυμώνοντας σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το αυγό, το κύμινο, το κρασί, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά, περίπου για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ομοιογενές. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα περνάμε από λίγο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(19)
- Άμυνα(74)
- Αστυνομικά(91)
- Εκπαίδευση(152)
- Εργασία(86)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(371)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(431)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.